Eurovisiesongfestival 2020

Junior Eurovisiesongfestival 2019

Nederland op het Songfestival

Post Page Advertisement [Top]

De pareltjes

De Pareltjes (136)

Vandaag is het de dag van de democratie in België en mogen (of moeten) alle Belgen boven de 18 jaar gaan stemmen. Dat houdt ons niet tegen om ook vandaag in het archief van het Eurovisiesongfestival te duiken. We gaan terug naar het jaar 2003 en de Russische inzending.
De Russische zender C1R was in 2003 verantwoordelijk voor de Russische deelname aan het Eurovisiesongfestival. Net zoals in 2002 werd de kandidaat intern gekozen via een vakjury. Toch kon iedereen die interesse had zich aanmelden bij de omroep met een nummer. Naast deze inzendingen koos de vakjury ook nog verschillende artiesten en nummers. Op 19 maart 2003 maakte de C1R bekend dat het duo t.A.T.u. met het nummer Ne Ver', Ne Bojsia geselecteerd was om Rusland te vertegenwoordigen in Riga, Letland.

Nog voor het Eurovisiesongfestival in Letland begon had de Russische delegatie al alle aandacht naar zich toegetrokken. Het duo kwam in het nieuws omdat ze bij hun repetities te laat of zelfs niet kwamen opdagen en er was ook een rel rond een tongkus. Na dreigementen van uitsluiting werden de Russische dames braver. t.A.T.u. mocht tijdens de finale-avond als elfde van de zesentwintig landen aantreden, tussen de grote landen Duitsland en Spanje. Ondanks (of dankzij) alle heisa kond Rusland op het einde van de avond zo'n 164 punten scoren, wat goed was voor een derde plaats. Tevens strandde ze op drie punten van de overwinning. Vijf landen (Estland, Kroatië, Letland, Slovenië en Oekraïne) gaven het maximum van de punten maar ook Cyprus (10 punten), Griekenland (10 punten), Israël (10 punten), Turkije (10 punten), Duitsland (8 punten), Oostenrijk (8 punten), België (7 punten), Frankrijk (7 punten), Roemenië (7 punten), Spanje (6 punten), IJsland (4 punten), Polen (4 punten), Portugal (4 punten), Bosnië & Herzegovina (3 punten), Noorwegen (2 punten), Zweden (2 punten), Malta (1 punt) én Nederland (1 punt) hadden punten over voor deze inzending. De winst in Riga ging naar de Turkse Sertab Erener.

Geen opmerkingen:

Bottom Ad [Post Page]

| Designed by Colorlib