Eurovisiesongfestival 2020

Junior Eurovisiesongfestival 2019

Nederland op het Songfestival

Post Page Advertisement [Top]

IsraëlIsrael's Rise to heaven

Israel's Rise to heaven [2015]

Afgelopen mei werd in de Portugese hoofdstad Lissabon de Israëlische Netta uitgeroepen tot winnaar van het Eurovisiesongfestival. Door die winst mag Israël zich opmaken voor het organiseren van het festival komend jaar. Sinds enkele weken weten we dat het festival in de badstad Tel Aviv gehouden zal worden.
Elke woensdag en zaterdag stellen wij één inzending van Israël voor. Vandaag zijn we aanbeland bij de inzending van 2015.
Israël op het Eurovisiesongfestival 2015.
Na jaren van miserie op het Eurovisiesongfestival besloot de Israëlische omroep IBA om het roer volledig om te gooien. Kdam werd als selectieprocedure volledig genegeerd en de populaire talentenwedstrijd HaKokhav HaBa (The Next Star) werd naar voor geschoven. Via een lange wedstrijd kon het publiek en een vakjury beslissen wie Israël mocht vertegenwoordigen op het festival in Wenen. Die keuze werd op 17 februari gemaakt. Nadav Guedj kon die avond de wedstrijd winnen van twee andere kandidaten. Een nummer voor Wenen werd er die avond niet gekozen. Op 12 maart, een kleine maand na zijn overwinning maakte Nadav Guedj zijn nummer Golden Boy bekend.

Na vijftig jaar mocht de Oostenrijkse hoofdstad Wenen opnieuw het toneel zijn voor een editie van het Eurovisiesongfestival. Het werd een feestelijke editie want het Eurovisiesongfestival werd zestig jaar. Nadav Guedj mocht Israël vertegenwoordigen in de tweede halve finale op donderdag 21 mei. Op het einde van de uitzending werden de tien finalisten bekend gemaakt en voor het eerst in vier jaar werd daarbij opnieuw de naam Israël vernoemd. Nadav Guedj mocht zich dus gaan bewijzen in de grote finale. In die finale trad de Israëliër als derde van de avond aan. Op het einde van de avond werd duidelijk dat Israël zich bij de beste tien had weten te plaatsen. Israël strandde op een negende plaats met 97 punten. Italië gaf de meeste punten aan Israël namelijk acht punten. Ook Azerbeidzjan (7 punten), Portugal (7 punten), Cyprus (6 punten), Servië (6 punten), Albanië (5 punten), Duitsland (5 punten), IJsland (5 punten), Malta (5 punten), Nederland (5 punten), Verenigd Koninkrijk (5 punten), Noorwegen (4 punten), Polen (4 punten), Zweden (4 punten), Finland (3 punten), Montenegro (3 punten), Zwitserland (3 punten), Australië (2 punten), Oostenrijk (2 punten), Wit-Rusland (2 punten), San Marino (2 punten), Georgië (1 punt), Letland (1 punt), Roemenië (1 punt) en Spanje (1 punt) hadden punten over voor deze inzending. Winst in Wenen ging naar de Zweed Måns Zelmerlöw.

Geen opmerkingen:

Bottom Ad [Post Page]

| Designed by Colorlib