Eurovisiesongfestival 2020

Junior Eurovisiesongfestival 2019

Nederland op het Songfestival

Post Page Advertisement [Top]

Junior 2018MaltaThe Road to Minsk

The Road to Minsk [05]: Malta.

Twintig kandidaten zullen op zondag 25 november 2018 het beste van zichzelf geven op het Junior Eurovisiesongfestival in Minsk, Wit-Rusland. Vandaag stellen wij de Maltese kandidaat voor.
Begin september vond er in Malta de nationale voorronde voor het Junior Eurovisiesongfestival plaats. Zestien kandidaten traden in de finale aan en Ela kon de wedstrijd winnen met het nummer Marchin' On.
De twaalfjarige Ela Mangion is geboren op 6 januari 2006. Ze begon haar zangcarrière toen ze zes jaar oud was en sinds vorig jaar volgt ze ook pianoles. Ela is geen onbekende in Malta en daar buiten. Ze nam al deel aan verschillende internationale muziekwedstrijden. In 2016 nam ze deel aan New Wave Junior 2016 waar ze tweede werd. Vorig jaar won ze de Euro Pop Contest in Berlijn.
Malta debuteerde op het allereerste Junior Eurovisiesongfestival in 2003 en kon sindsdien het festival al tweemaal winnen. In 2013, toen het land zijn comeback maakte op het festival kon Gaia Cauchi met het nummer The Start winnen. Twee jaar later kon Destiny Chukunyere Malta's tweede overwinning schenken met Not My Soul. In 2014 en 2016 was Malta het gastland voor het festival.
Morgen stellen we de kandidaat van Frankrijk voor in een nieuwe 'The Road to Minsk'. Wil je niets missen van het nieuws rond het Junior Eurovisiesongfestival? Volg ons dan via Facebook én Twitter.

Geen opmerkingen:

Bottom Ad [Post Page]

| Designed by Colorlib