Eurovisiesongfestival 2021

Eurovisiesongfestival 2020

Junior Eurovisiesongfestival 2020

Nederland op het Songfestival

Post Page Advertisement [Top]

Junior 2018PolenThe Road to Minsk

The Road to Minsk [17]: Polen.

Twintig kandidaten zullen op zondag 25 november 2018 het beste van zichzelf geven op het Junior Eurovisiesongfestival in Minsk, Wit-Rusland. Eén van die kandidaten is Roksana Wegiel. Zij vertegenwoordigt Polen. Wij stellen ze alvast voor.
De Poolse omroep TVP besliste om dit jaar geen nationale voorronde te organiseren maar een interne selectie. TVP koos voor Roksana Wegiel met het nummer Anyone I Want To Be
De dertien jarige Roksana Wegiel is geboren op 11 januari 2005 in de Poolse stad Jaslo. Ze is redelijk bekend in Polen want ze won het eerste seizoen van The Voice Kids. Sinds haar deelname aan The Voice Kids heeft ze twee singles uitgebracht: Zyj en I Promise

Polen was één van de zestien landen die deelnam aan de eerste editie van het Junior Eurovisiesongfestival in 2003. Na twee jaar op de laatste plaats te zijn geëindigd besliste TVP om zich terug te trekken van de wedstrijd. Na dertien jaar maakte Polen een comeback op het festival met Olivia Wieczorek. Toen behaalde ze een elfde plaats met Nie Zapomnij, wat het beste resultaat ooit voor het land betekende. 
Morgen stellen we de kandidaat van Albanië voor in een nieuwe 'The Road to Minsk'. Wil je niets missen van het nieuws rond het Junior Eurovisiesongfestival? Volg ons dan via Facebook én Twitter.

Geen opmerkingen:

Bottom Ad [Post Page]

| Designed by Colorlib