Eurovisiesongfestival 2021

Eurovisiesongfestival 2020

Junior Eurovisiesongfestival 2020

Nederland op het Songfestival

Post Page Advertisement [Top]

Junior 2018The Road to MinskWit-Rusland

The Road to Minsk [20]: Wit-Rusland.

Twintig kandidaten zullen op zondag 25 november 2018 het beste van zichzelf geven op het Junior Eurovisiesongfestival in Minsk, Wit-Rusland. Eén van die kandidaten is Daniel Jastremisky. Hij vertegenwoordigt het gastland Wit-Rusland. Wij stellen hem alvast voor.
Eind augustus organiseerde de nationale omroep van Wit-Rusland, BTRC een nationale voorronde voor het Junior Eurovisiesongfestival in eigen land. Een professionele vakjury en de kijkers mochten samen beslissen wie de winnaar van de avond werd. De keuze viel op Daniel Jastremisky met het nummer Time.
Daniel Jastremisky is geboren in Cincinnati in de Amerikaanse staat Ohio op 12 februari 2004. Hij verhuisde als kind naar Wit-Rusland waar hij ook zijn carrière startte. Zo nam hij al deel aan verschillende wedstrijden in binnen- en buitenland. Zijn laatste grote wedstrijd was New Wave Junior in 2017 waar hij ook Wit-Rusland op mocht vertegenwoordigen.

Wit-Rusland debuteerde op het allereerste Junior Eurovisiesongfestival in 2003 en heeft sindsdien deelgenomen aan alle edities. Hiermee is Wit-Rusland samen met Nederland de enige landen die het meeste hebben deelgenomen. Wit-Rusland won tweemaal het Junior Eurovisiesongfestival. De eerste keer was in 2005 met My Vmeste en twee jaar later was het opnieuw prijs met S Druz'yami. Volgende week organiseert Wit-Rusland voor de tweede keer het volledige festival. De eerste keer was in 2010.
Vandaag en morgen zakken alle kandidaten van het Junior Eurovisiesongfestival af naar Minsk. Wil je niets missen van het nieuws rond het Junior Eurovisiesongfestival? Volg ons dan via Facebook én Twitter.

Geen opmerkingen:

Bottom Ad [Post Page]

| Designed by Colorlib