Eurovisiesongfestival 2021

Eurovisiesongfestival 2020

Junior Eurovisiesongfestival 2020

Nederland op het Songfestival

Post Page Advertisement [Top]

Throwback Junior

Throwback to...Junior Eurovision 2007.

Het Junior Eurovisiesongfestival 2007
Het Junior Eurovisiesongfestival van 2007 vond plaats op zaterdag 2 december vanuit de Nederlandse stad Rotterdam. Het was de tweede keer dat het festival halt hield in de Benelux. Zeventien landen waren present op deze editie wat een stijging van twee landen inhield. Armenië, Bulgarije, Georgië en Litouwen maakten in Rotterdam hun debuut. Kroatië en Spanje trokken zich terug van de wedstrijd.
Er waren heel wat veranderingen op dit festival. Vanaf dit jaar mogen kinderen deelnemen tussen tien en vijftien jaar. Deze maatregel was om de schattigheidsfactor van de jonge kinderen te temperen. De opbrengst van de televoting ging integraal naar UNICEF.
België en Nederland hielden vast aan hun nationale voorronde. In België won Trust met het nummer Anders de wedstrijd Junior Eurosong 2007. Nederland stuurde dan weer Lisa, Amy & Shelley met Adem in, adem uit.
Uitslag
01. Belarus Alexey Zhigalkovich - S Druz’yami (137 pt)
02. Armenia Arevik - Erazanq (136 pt)
03. 25px-EuroServia.svg Nevena Božović – Piši Mi (120 pt)
04. Georgia Mariam Romelashvili – Odelia Ranuni (116 pt)
05. 25px-EuroMacedonia_del_Norte.svg Rosica Kulakova & Dimitar Stojmenovski – Ding Ding Dong (111 pt)
06. Rusia Alexandra Golovchenko – Otlichnitsa (105 pt)
07. Bulgaria Bon-Bon – Bonbolandiya (86 pt)
08. Suedia Frida Sandén – Nu Eller Aldrig (83 pt)
09. Ucraina Ilona Halytska – Urok Hlamuru (56 pt)
10. România 4Kids – Sha-la-la (54 pt)
11. ÈšÄƒrile de Jos Lisa, Amy & Shelley -Adem In, Adem Uit (39 pt)
12. Malta Cute – Music (37 pt)
13. 25px-EuroLithuania.svg Lina Joy – Kai Miestas Snaudžia (33 pt)
14. Cipru Yiorgos Ioannides – I Musiki Dini Ftera (29 pt)
15. Belgia Trust – Anders (19 pt)
16. Portugalia Jorge Leiria - Só Quero é Cantar (15 pt)
17. Grecia Made In Greece – Kapou Mperdeftika (14 pt)

Interessante weetjes:
  • Het Junior Eurovisiesongfestival 2007 werd gepresenteerd door Sipke Jan Bousema en Kim-Lian van der Meij. Tijdens de intervalact kwamen alle kandidaten nog eens op het podium om het algemene nummer One World te zingen.
  • De stemronde in 2007 verliep heel spannend. De Armeense kandidaat Arevik kon de hele tijd aan de leiding staan maar tijdens de laatste stemronde verliest hij nipt en kon Wit-Rusland zijn tweede overwinning binnenhalen.
  • Servië stuurde Nevena Božović naar Rotterdam. In 2013 stond zij ook op het podium maar dan wel van het grote Eurovisiesongfestival. Ze was lid van Moja 3. Servië haalde toen de finale niet
  • Ook de Nederlandse meisjes Lisa, Amy & Shelley hebben ervaring met het Eurovisiesongfestival. Vorig jaar in Kiev traden ze samen op als OG3'NE. Met Lights and Shadows haalden ze de finale en werden ze elfde. Net zoals op het Junior Eurovisiesongfestival.
  • Frida Sandén is de jongere zus van Molly Sandén. Molly mocht in 2006 Zweden vertegenwoordigen op het Junior Eurovisiesongfestival met als achtergrondzangeres Frida. De jongere zus van Molly en Frida stond dan weer in 2009 op het podium van het Junior Eurovisiesongfestival.
  • Wit-Rusland won voor de tweede keer het Junior Eurovisiesongfestival en was daarmee in 2007 de best scorend land op het festival.

Geen opmerkingen:

Bottom Ad [Post Page]

| Designed by Colorlib