Eurovisiesongfestival 2021

Eurovisiesongfestival 2020

Junior Eurovisiesongfestival 2020

Nederland op het Songfestival

Post Page Advertisement [Top]

De pareltjes

De Pareltjes (141)

Na twee weken Junior Eurovisiesongfestival is het opnieuw tijd voor onze vaste afspraak met de geschiedenis op zondag. Deze week blikken we terug op de Zweedse inzending van 2014.
De Zweedse openbare omroep SVT organiseert elk jaar een groot opgezette wedstrijd om te beslissen wie het land mag vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival. Zo ook in 2014. Na vier voorrondes, een herkansingsronde was het moment op 8 maart daar. Toen werd in Stockholm de finale van Melodifestivalen gehouden. Twaalf kandidaten waren nog in de running maar het was uiteindelijk Sanna Nielsen die de wedstrijd kon winnen met het nummer Undo. In een spannende strijd met Ace Wilder haalde ze het met amper twee punten voorsprong. Voor Nielsen was het reeds haar zevende deelname aan Melodifestivalen, en haar eerste eindoverwinning.

Het Eurovisiesongfestival 2014 vond plaats in het buurland van Zweden namelijk Denemarken. 37 Landen zakte af naar de hoofdstad met als doel het Eurovisiesongfestival winnen. Sanna Nielsen werd geloot in de eerste halve finale op dinsdag 6 mei 2014. Zweden mocht als vierde van de avond aantreden. Op het einde van de show bleek dat Zweden zich gekwalificeerd had voor de finale. Ze behaalde in de halve finale een tweede plaats met 131 punten.
In de finale mocht Sanna Nielsen als dertiende op zesentwintig kandidaten aantreden en dat tussen twee landen van de BIG 5, Duitsland en Frankrijk. Aan het einde van de avond werd duidelijk dat Zweden een derde plaats had bereikt. Denemarken, Oekraïne en Roemenië gaven Zweden de volle twaalf punten. Ook België (10), Estland (10), Finland (10), Israël (10), San Marino (10), Spanje (10), Hongarije (8), Letland (8), Noorwegen (8), Portugal (8), Slovenië (8), Nederland (8), Albanië (7), IJsland (7), Litouwen (7), Malta (7), Verenigd Koninkrijk (7), Oostenrijk (6), Moldavië (6), Zwitserland (6), Frankrijk (4), Ierland (4), Polen (4), Montenegro (3), Georgië (2), Griekenland (2) en Rusland (2) gaven punten. De overwinning in Kopenhagen ging naar de Oostenrijkse Conchita Wurst met het nummer Rise like a phoenix.

Geen opmerkingen:

Bottom Ad [Post Page]

| Designed by Colorlib