Eurovisiesongfestival 2021

Eurovisiesongfestival 2020

Junior Eurovisiesongfestival 2020

Nederland op het Songfestival

Post Page Advertisement [Top]

De pareltjes

De Pareltjes (144)

Elke zondag duiken we het archief van het Eurovisiesongfestival in opzoek naar een pareltje van een nummer. Deze week blikken we terug op de Litouwse inzending van 2016.
Op 13 juli 2015 maakte de Litouwse omroep LRT bekend dat het land ging deelnemen aan het Eurovisiesongfestival in de Zweedse hoofdstad Stockholm. Naar goede gewoonte koos de omroep ervoor om een ellenlange selectie te houden om te beslissen wie naar het festival mocht. Na tien weken werd er gekozen dat de populaire zanger Donny Montell voor de tweede keer Litouwen mocht vertegenwoordigen op het festival. Deze keer mocht hij aantreden met het nummer I've been waiting for this night.

Het Eurovisiesongfestival van 2016 vond plaats in de Zweedse hoofdstad Stockholm. De wedstrijd bestond dat jaar uit twee halve finales en één grote finale. Donny Montell mocht aantreden in de tweede halve finale op donderdag 12 mei 2016. Hij trad als negende van de avond aan, net na Macedonië en voor de inzending van Australië. Litouwen werd op het einde van de avond afgeroepen als één van de tien finalisten en zo mocht Donny op zaterdag zijn nummer nog eens brengen. In de finale trad de Litouwer als zestiende aan, vlak na Servië en voor Kroatië. Tijdens de puntentelling werd duidelijk dat Litouwen een negende plaats met 200 punten had weten te verzamelen. De winst in Stockholm ging naar Jamala uit Oekraïne.

Geen opmerkingen:

Bottom Ad [Post Page]

| Designed by Colorlib