Eurovisiesongfestival 2020

Junior Eurovisiesongfestival 2019

Nederland op het Songfestival

Post Page Advertisement [Top]

Esc 2019Update

Vrijdag update| 11 januari 2019.

In januari beginnen de meeste nationale omroepen uit Europa met hun plannen voor het Eurovisiesongfestival uit de doeken te doen. Sommige omroepen zijn al begonnen met hun nationale voorronde en andere maken hun kandidaten bekend. Elke vrijdag en maandag overlopen we het belangrijkste nieuws in onze update. Op vrijdag blikken we terug op de afgelopen week en blikken we vooruit naar het weekend. Op maandag blikken we terug op de nationale voorrondes van het afgelopen weekend.
Belangrijkste nieuws van afgelopen week
  • Dinsdag werd het officiële logo voor het komende Eurovisiesongfestival bekend gemaakt. De EBU en het organiserende KAN gaan voor drie driehoeken die samenkomen als een ster. (meer info)
  • Begin januari maken de meeste omroepen die een nationale voorronde organiseren de kandidaten bekend. Deze week maakte de Tsjechische omroep CT zijn acht kandidaten bekend die deelnemen aan de online voorronde. Fans van het Eurovisiesongfestival en een internationale vakjury zal beslissen wie het land mag vertegenwoordigen in Tel Aviv (meer info).
  • Ook de Oekraïense omroep UA:PBC maakte de zestien kandidaten bekend die zullen deelnemen aan de nationale voorronde Vidbir. Tussen de namen zien we voornamelijk bekenden die ooit al hebben deelgenomen aan de nationale voorronde. Zo waagt Tayanna voor de derde keer haar kans om Oekraïne te vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival (meer info).
  • Gisteren maakte ook de Servische omroep RTS de vierentwintig artiesten bekend die nog kans maken om het land te vertegenwoordigen in Tel Aviv. De finale van Beovizija 2019 zal plaatsvinden in februari (meer info).
  • De omroepen van Duitsland, Finland, Roemenië en Spanje maakten afgelopen week dan weer bekend wanneer zij hun kandidaat voor het Eurovisiesongfestival zal selecteren.
De nationale voorrondes voor komend weekend
  • Morgen start Frankrijk met zijn zoektocht naar een ideale opvolger van Madame Monsieur. Voor het tweede jaar op rij zullen de Fransen hun keuze maken via het programma Destination Eurovision. In de eerste halve finale staan er negen kandidaten aan de start. De beste vier kandidaten gaan door naar de finale op 26 januari. Uitzending start om 21:00 op France 2.
  • In Georgië is er zaterdag de tweede aflevering van Georgian Idol waarbij de audities verder gaan. De winnaar is pas bekend op 3 maart.
  • Vorige week startte de Litouwse omroep LRT met zijn nationale voorronde Eurovizijos. Deze week is er geen uitzending wegens een herdenkingsdag.
  • Zondagavond is er in Malta de tweede live-uitzending van X-Factor Malta. Tien kandidaten konden de eerste aflevering overleven en nemen het zondag opnieuw tegen elkaar op.
Komend weekend kan je alles vinden over deze nationale voorrondes bij ons via de site, Facebook en Twitter. Maandag brengen we een terugblik met alle resultaten in een nieuwe update.

Geen opmerkingen:

Bottom Ad [Post Page]

| Designed by Colorlib