Eurovisiesongfestival 2020

Junior Eurovisiesongfestival 2019

Nederland op het Songfestival

Post Page Advertisement [Top]

De pareltjes

De Pareltjes (150)

Elke zondag duiken wij het archief van het Eurovisiesongfestival in en komen we terecht bij een inzending die we niet mogen vergeten. Het pareltje van deze week komt uit het Eurovisiesongfestival van 1975 en is de inzending van België.
Op 1 maart 1975 organiseerde de Vlaamse openbare omroep BRT zijn nationale voorronde voor het Eurovisiesongfestival in Stockholm, Zweden. Tien nummers en zes kandidaten konden zich plaatsen voor de finale. Ann Christy trad in de finale aan met drie nummers, Ingriani en Micha Mara met twee nummers. Regionale jury's mochten beslissen wie België mocht vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival 1975. Met 825 punten was de winst voor Ann Christy met het nummer Gelukkig zijn.

Het Eurovisiesongfestival 1975 vond plaats op zaterdag 22 maart. Aan deze editie namen er 19 landen deel. Turkije was het land dat zijn debuut maakte op het festival en dat terwijl Griekenland niet deelnamen. Ann Christy trad als elfde van de avond aan, net na de inzending van Israël en voor Malta. Er werd heel wat verwacht van deze inzending maar Ann Christy kon maar een vijftiende plaats behalen met zeventien punten. De meeste punten kwamen uit buurland Duitsland. Ook Nederland (5), Joegoslavië (3) en Zweden (2) hadden punten over voor deze Belgische zangeres. 
Buurland Nederland deed het dan weer veel beter op dit Eurovisiesongfestival. Zij wonnen met Teach-In en het nummer Ding-a-dong.

Geen opmerkingen:

Bottom Ad [Post Page]

| Designed by Colorlib