Eurovisiesongfestival 2021

Eurovisiesongfestival 2020

Junior Eurovisiesongfestival 2020

Nederland op het Songfestival

Post Page Advertisement [Top]

Eurovision Choir Of The YearSchotland

Eurovision Choir 2019: Alba uit Schotland

Schotland
Koor: Alba
Dirigent: Joy Dunlop
Schotland is één van de drie landen die een debuut maken op de tweede editie van Eurovision Choir. Het eerste koor dat het land mag vertegenwoordigen is Alba en zal komende zaterdag als zevende aantreden.
Muzikant en presentator Joy Dunlop uit Argyll, Schotland leidt het koor van 33 zangers. Koorleider Joy is geen onbekende. Op het Pan Celtic Festival in 2015 werd Joy Dunlop gekroond tot zanger van het jaar en traditionele danskampioen. De koordirigent heeft een passie voor de Gaelische en Keltische muziek en draagt deze muziek uit over de hele wereld.
Als een levenslange fan van Eurovision ben ik absoluut blij om een ​​koor te leiden voor zo'n prestigieuze zangwedstrijd. Ik heb altijd de geheime droom gehad om op te treden op een Eurovisie-podium en dit is een echte eer. 
Het koor Alba zingt in het Schots-Gaelisch, de inheemse taal die ooit in heel Schotland werd gesproken. Alle leden van het koor zijn afkomstig uit verschillende koren die in het Gaelisch zingen uit volledig Schotland. Hierdoor is het een ware logistieke uitdaging om het volledige koor steeds samen te krijgen.
Kandidaten Eurovision Choir 2019 Almakalia (België) / Vocal Line (Denemarken) / Bonnvoice (Duitsland) / Koris Maska (Letland) / Volve Vokal (Noorwegen) / Alba (Schotland)Jazzva (Slovenië) / Ysgol Gerdd Ceredigion (Wales) / Zero8 (Zweden) Cake O'Phonie (Zwitserland)

Geen opmerkingen:

Bottom Ad [Post Page]

| Designed by Colorlib