Eurovisiesongfestival 2021

Eurovisiesongfestival 2020

Junior Eurovisiesongfestival 2020

Nederland op het Songfestival

Post Page Advertisement [Top]

Eurovision Choir Of The YearZwitserland

Eurovision Choir 2019: Cake O'Phonie uit Zwitserland.

Zwitserland
Koor: Cake O'Phonie
Dirigent: Antoine Krattinger
Vier landen maken komende zaterdag hun debuut tijdens de tweede editie van Eurovision Choir. Zwitserland is één van deze nieuwkomers en pakte de selectie grondig aan.
De Franstalige openbare omroep RTS organiseerde eind 2018 een heuse voorronde om te bepalen wie het land mag vertegenwoordigen op de wedstrijd. Twaalf koren namen deel in één van de twee halve finales. Een vakjury en de kijkers kozen de beste koren om deel te nemen aan de finale. Het koor Cake O'Phonie kon de meeste stemmen binnenhalen en mag zo het land vertegenwoordigen in Zweden.
Een groepje mensen besliste vlak voor de wedstrijd begon om deel te nemen aan de voorrondes. Helaas waren ze met te weinig en dus haalden ze nog extra leden uit andere koren en zo is het koor Cake O'Phonie ontstaan. Zeven mannen en zeven vrouwen en de dirigent Antoine Krattinger trokken met weinig verwachtingen naar de televisiestudio's van RTS. Tot hun grote verbazing wonnen ze de wedstrijd met het nummer Believer van Imagine Dragons

Kandidaten Eurovision Choir 2019 Almakalia (België) / Vocal Line (Denemarken) / Bonnvoice (Duitsland) / Koris Maska (Letland) / Volve Vokal (Noorwegen) / Alba (Schotland) / Jazzva (Slovenië) / Ysgol Gerdd Ceredigion (Wales) / Zero8 (Zweden) / Cake O'Phonie (Zwitserland)

Geen opmerkingen:

Bottom Ad [Post Page]

| Designed by Colorlib