Eurovisiesongfestival 2021

Eurovisiesongfestival 2020

Junior Eurovisiesongfestival 2020

Nederland op het Songfestival

Post Page Advertisement [Top]

Eurovision Choir Of The YearLetland

Eurovision Choir 2019: Koris Maska uit Letland.

Letland
Koor: Babite Municipality Mixed Choir MASKA
Dirigent: Jānis Ozols
Twee jaar geleden vond de allereerste editie van het Eurovision Choir plaats in de Letse hoofdstad Riga. Dit jaar neemt het land voor de tweede maal deel aan de wedstrijd.
Het koor Babite Municipality Mixed Choir MASKA is ontstaan in 2000 en is een creatie van de dirigent Jānis Ozols en behoort sindsdien tot één van de beste koren van Letland. Choir MASKA is een uniek koor door zijn combinatie van klassieke muziek die een modern tintje krijgt. 
Vanaf de start van het koor hamert de dirigent op het feit dat het een ambitieus en een hard werkend koor moet zijn. Choir MASKA is niet alleen bekend in Letland maar neemt vaak ook deel aan wedstrijd buiten de landsgrenzen heen. Ze behaalden al prijzen in Nederland, Tsjechië, Estland, Duitsland en traden op in vele andere Europese landen. Hun beste muziek bundelden ze in 2017 op hun eerste CD. Deze kende zoveel succes dat het koor in volle voorbereiding is voor hun tweede CD, deze komt normaal deze zomer uit.
2019 is een druk jaar voor het koor, naast de voorbereidingen voor de nieuwe CD is er ook een toer gepland in Europa en Japan.
Kandidaten Eurovision Choir 2019 Almakalia (België) / Vocal Line (Denemarken) / Bonnvoice (Duitsland) / Koris Maska (Letland) / Volve Vokal (Noorwegen) / Alba (Schotland) / Jazzva (Slovenië) / Ysgol Gerdd Ceredigion (Wales) / Zero8 (Zweden) / Cake O'Phonie (Zwitserland)

Geen opmerkingen:

Bottom Ad [Post Page]

| Designed by Colorlib