Eurovisiesongfestival 2021

Eurovisiesongfestival 2020

Junior Eurovisiesongfestival 2020

Nederland op het Songfestival

Post Page Advertisement [Top]

Eurovision Choir Of The YearZ

Eurovision Choir 2019: Wat en waar?

Komende zaterdag, op 3 augustus 2019 is er de tweede editie van het Europese korenfestival of Eurovision Choir 2019 vanuit de Zweedse stad Gotenburg. 
De komende week staat bij Eurosongland volledig in het teken van dit festival. In de loop van de komende dagen stellen wij alle tien koren voor en brengen we verslag uit van de voorbereidingen. 
De tweede editie van het Eurovision Choir vindt plaats in de Partille Arena in Gotenburg. Het maakt deel uit van een volledige week waarin verschillende koren uit verschillende landen een wedstrijd houden. Het hoogtepunt is de uitzending van het Europese Korenfestival die uitgezonden worden in meer dan tien landen en waarbij er meer dan 1 miljoen kijkers verwacht worden.
Tijdens deze tweede editie van het Europese Korenfestival nemen tien landen deel, ook België is van de partij. Aan het concept van Korenfestival is er weinig veranderd. Elk land wordt vertegenwoordigt door een koor die één of meerdere stukken zal brengen die niet langer dan vier minuten mogen duren. De koren morgen zelf kiezen welke genres ze zingen op voorwaarde dat er een nationale of regionale invloed aanwezig moet zijn. Wat wel anders is is de invoering van een superfinale. De beste drie koren gaan door naar de superfinale en brengen daar een nieuw stuk van drie minuten. De winnaar wordt gekozen door een professionele vakjury. In deze jury zit Katarina Henryson, John Rutter en Deke Sharon.
Afgelopen week werd de startvolgorde bekend gemaakt.

Land
Koor
01.
Zero8
02.
Almakalia
03.
Koris Maska
04.
Bonnvoice
05.
Volve Vokal
06.
Vocal Line
07.
Alba
08.
Jazzva
09.
Cake O'Phonie
10.
Ysgol Gerdd Ceredigion
Ella Petersson zal het festival volledig presenteren. Noorwegen, Schotland, Zweden en Zwitserland maken hun debuut op dit festival. 

Komende week stellen wij alle koren voor. Op zondag zijn dit de koren uit Schotland en Slovenië. Maandag volgen de koren uit Duitsland, Letland en Zwitserland. Dinsdag is het de beurt aan Denemarken en Wales en woensdag volgen de laatste drie landen: België, Noorwegen en Zweden.

Geen opmerkingen:

Bottom Ad [Post Page]

| Designed by Colorlib