Eurovisiesongfestival 2021

Eurovisiesongfestival 2020

Junior Eurovisiesongfestival 2020

Nederland op het Songfestival

Post Page Advertisement [Top]

Eurovision Choir Of The YearWales

Eurovision Choir 2019: Ysgol Gerdd Ceredigion uit Wales.

Wales
Koor: Ysgol Gerdd Ceredigion
Dirigent: Islwyn Evans
Naast Schotland neemt ook Wales deel aan Eurovision Choir. Het is zelfs komende zaterdag de tweede maal dat het land zal deelnemen aan de wedstrijd. Dit jaar worden ze vertegenwoordigd door het koor Ysgol Gerdd Ceredigion.
Ysgol Gerdd Ceredigion is een innovatieve muziekschool in het westen van Wales. Het is opgericht in 1993 door Islwyn Evans met als doel voor het promoten van muziek bij de plaatselijke jeugd. In de school worden wekelijkse muzieklessen gegeven en sinds de start van de school is er ook het koor. 
In de loop der jaren nam het koor deel aan verschillende internationale wedstrijden en kon al tienmaal de overwinning meenemen naar huis. Door deelname aan deze wedstrijden kwam het koor in de aandacht bij de lokale omroep S4C. Samen met deze omroep mag het koor dit jaar een heuse concerttour doen. De tour gaat van Californië tot Noorwegen.
Kandidaten Eurovision Choir 2019 Almakalia (België) / Vocal Line (Denemarken) / Bonnvoice (Duitsland) / Koris Maska (Letland) / Volve Vokal (Noorwegen) / Alba (Schotland) / Jazzva (Slovenië) / Ysgol Gerdd Ceredigion (Wales)Zero8 (Zweden) / Cake O'Phonie (Zwitserland)

Geen opmerkingen:

Bottom Ad [Post Page]

| Designed by Colorlib