Eurovisiesongfestival 2021

Eurovisiesongfestival 2020

Junior Eurovisiesongfestival 2020

Nederland op het Songfestival

Post Page Advertisement [Top]

Esc 2020NederlandZ

Maastricht of Rotterdam?

Van de vijf steden die in de running waren voor het organiseren van het Eurovisiesongfestival zijn er nog twee over. De NPO maakte deze middag bekend dat Maastricht en Rotterdam nog in de running zijn. 
Deze twee steden krijgen binnenkort bezoek van de delegaties van NPO, AVROTROS en de EBU om de zaal en de locaties te beoordelen en de definitieve beslissing valt in augustus.
Voor Utrecht, Den Bosch en Arnhem is dit natuurlijk slecht nieuws want zij zien de organisatie van het grootste muziekfestival voorbij hun neus gaan. Technische experts van de NPO en van de EBU hebben geoordeeld dat deze drie steden met één of meerdere voorstellen niet inorde zijn die nodig zijn voor de organisatie van het festival. 
Maastricht en Rotterdam beschikken wél over voldoende accommodatie, financiën en hebben een zaal die de drie tv-show's kan onderbrengen. Voor Rotterdam is dat de Ahoy en als de organisatie naar Maastricht zou trekken dan zal het festival gehouden worden in het MECC.
In de persmededeling verwoorde Sietse Bakker de beslissing zo:
Alle steden, maar ook de locaties, hebben heel veel energie gestoken om het evenement naar hun stad te halen. We zijn onder de indruk van de voorstellen die zijn ingediend en willen iedereen enorm bedanken voor deze positieve inzet en betrokkenheid. We zijn ervan overtuigd dat zowel Maastricht als Rotterdam een fantastische gaststad zou zijn waar we volgend jaar mensen uit heel Nederland én Europa kunnen verwelkomen om het Eurovisie Songfestival met ons te vieren
Het enthousiasme waarmee de afgevallen steden zich hebben ingezet om het Eurovisie Songfestival 2020 naar de stad te halen biedt ook kansen. We spreken de komende maanden graag met de steden over hoe we hen kunnen betrekken bij het evenement in mei volgend jaar. Juist omdat we de wens hebben om heel Nederland het Eurovisie Songfestival mee te laten beleven.

Geen opmerkingen:

Bottom Ad [Post Page]

| Designed by Colorlib