Eurovisiesongfestival 2021

Eurovisiesongfestival 2020

Junior Eurovisiesongfestival 2020

Nederland op het Songfestival

Post Page Advertisement [Top]

AustraliëEsc 2020

Eurovision: Australia Decides keert terug in Australië.

Deze nacht, avond in Australië maakte de omroep SBS zijn plannen bekend voor het Eurovisiesongfestival 2020. De wedstrijd Eurovision: Australia Decides zal voor de tweede keer de Australische kandidaat voor het festival kiezen.
Liedjesschrijvers en artiesten kunnen zich tot maandag 30 september 2019 aanmelden bij de omroep. Een speciale vakjury zal beslissen welke 10 artiesten deelnemen aan de finale.
Net zoals in het voorjaar van 2019 zal de tweede editie van Eurovision: Australia Decides bestaan uit twee avonden. Op de eerste avond, op 7 februari wordt de wedstrijd achter gesloten deuren gehouden. De vakjury zal hierop zijn punten baseren. Eén dag later, op 8 februari is er dan de live-uitzending voor de televisie. Zowel de vakjury als de kijker heeft 50% beslissingsrecht.
Joel Creasey en Myf Warhurst zullen de show voor de tweede keer presenteren vanuit de Gold Coast Convention Exhibition Centre.
Australië op het Eurovisiesongfestival
Australië is een jonge telg op het Eurovisiesongfestival. In 2015 werd het land als een speciale gast toegelaten om éénmalig deel te nemen aan het festival omdat het 60 jaar bestond. Door het goede resultaat van Guy Sebastian werd er besloten dat Australië nog mag deelnemen. Een jaar later, in 2016 werd Dami Im zelfs tweede. In Tel Aviv werd Australië vertegenwoordigd door Kate Miller-Heidke. Met Zero Gravity kon de zangeres de eerste halve finale winnen en een negende plaats in de finale.

Geen opmerkingen:

Bottom Ad [Post Page]

| Designed by Colorlib