Eurovisiesongfestival 2021

Eurovisiesongfestival 2020

Junior Eurovisiesongfestival 2020

Nederland op het Songfestival

Post Page Advertisement [Top]

Esc 2020Portugal

Portugal kiest via Festival da Cançao 2020.

De Portugese omroep RTP zal deelnemen aan het Eurovisiesongfestival in Nederland. Dat maakte de omroep vandaag zelf bekend op zijn website. 
Het mag geen verrassing zijn dat de Portugese omroep zijn kandidaat opnieuw zal kiezen via de wedstrijd Festival da Cançao. Veertien componisten zullen door de RTP gevraagd worden om een nummer te maken voor de wedstrijd. De laatste twee inzendingen worden gekozen door een open selectie. Geïnteresseerde componisten en/of artiesten mogen zich tot 15 oktober aanmelden bij de omroep. Een speciale vakjury zal beslissen welke twee artiesten mogen deelnemen aan de wedstrijd. In totaal nemen er dus zestien artiesten deel aan Festival da Cançao 2020 die verdeeld zullen worden in twee halve finales. De beste vier van elke halve finale zal aantreden in de grote finale van Festival da Cançao 2020. Wanneer die finale zal plaatsvinden is nog niet bekend.
In Tel Aviv werd Portugal vertegenwoordigd door Conan Osiris. Met zijn nummer Telemóveis kon hij de finale niet bereiken.

Geen opmerkingen:

Bottom Ad [Post Page]

| Designed by Colorlib