Eurovisiesongfestival 2021

Eurovisiesongfestival 2020

Junior Eurovisiesongfestival 2020

Nederland op het Songfestival

Post Page Advertisement [Top]

Eurovision Choir Of The YearZ

Vanavond: Eurovision Choir 2019.

Vanavond is er in de Zweedse stad Gotenborg de tweede editie van Eurovision Choir, een korenwedstrijd op basis van het Eurovisiesongfestival. 
Tien koren uit heel Europa nemen vanavond deel in de Partille Arena. Naast eeuwige roem krijgt het winnend koor ook een plaatsje op het world choirgames in 2020. Vier landen (Noorwegen, Schotland, Zweden en Zwitserland) debuteren vanavond op de wedstrijd.

Land
Koor
01.
Zero8
02.
Almakalia
03.
Koris Maska
04.
Bonnvoice
05.
Volve Vokal
06.
Vocal Line
07.
Alba
08.
Jazzva
09.
Cake O'Phonie
10.
Ysgol Gerdd Ceredigion
Door op de landen te klikken kan je meer informatie vinden over de koren. Alle koren treden vanavond tijdens de show op en brengen een muzikaal stuk van ongeveer 4 minuten. Elk koor brengt muziek met invloeden van het afkomstige land of regio. Wanneer de tien koren hebben opgetreden zullen drie juryleden (Katarina Henryson, John Rutter en Deke Sharon) alle optredens beoordelen en de drie beste koren selecteren. Uit deze drie koren zal de winnaar gekozen worden.
De wedstrijd is te zien in alle tien deelnemende landen op de desbetreffende openbare omroep. In België is de uitzending te volgen op La Trois vanaf 20u30.

Geen opmerkingen:

Bottom Ad [Post Page]

| Designed by Colorlib