Eurovisiesongfestival 2021

Eurovisiesongfestival 2020

Junior Eurovisiesongfestival 2020

Nederland op het Songfestival

Post Page Advertisement [Top]

Esc 2020Sunday UpdateZ

Sunday Update| 15 Maart 2020

De afgelopen week was het vooral Coronacrisis wat de klok sloeg in Europa maar er was ook nieuws rond het Eurovisiesongfestival. Vanaf deze week bundelen wij op zondag dat nieuws in onze Sunday Update.

Head of delegation meeting op maandag en dinsdag.

Alle delegaties van de 41 landen die deelnemen aan het Eurovisiesongfestival werden afgelopen maandag verwacht in Rotterdam voor een meeting. Jon Ola Sand en enkele delegaties volgenden de meeting vanuit hun eigen land omwille van het coronavirus. De aanwezigen werden getrakteerd op een bezoek aan de Ahoy-arena en kregen de 41 inzendingen te horen. In de namiddag werd ook de startpositie van Jeangu Macrooy, de Nederlandse deelnemer geloot. Hij mag zijn nummer Grow brengen vanop de 23e startplek (lees meer).

Laatste inzendingen Eurovisiesongfestival 2020 bekend.

De deadline voor de inzendingen van het Eurovisiesongfestival lag op maandag 9 maart. Enkele landen hielden hun inzending angstvalling stil en brachten deze pas afgelopen week uit. Malta begon op maandag met de bekendmaking van de inzending All Of My Love, gezongen door Destiny Chukunyere (lees meer). Dinsdag was het de beurt aan de Azerbeidzjanen om hun inzending officieel bekend te maken (lees meer). Als laatste kwam Rusland met hun inzending. De groep Little Big zingt het nummer Uno (lees meer).

Coronavirus gooit roet in het eten.

Naar goede gewoonte worden er in de maand april enkele preparty's georganiseerd in verschillende landen. De preparty in Madrid (Spanje) en Tel Aviv (Israël) werden deze week afgeblazen. Hoe het zit met Eurovision in Concert (Amsterdam) en London Eurovision Party (Verenigd Koninkrijk) is nog niet bekend. 
Afgelopen vrijdag nam de EBU ook een officieel standpunt in rond de organisatie van het 65e Eurovisiesongfestival (lees meer).

Bulgarije op één bij de bookmakers

Elke donderdag kijken we in onze rubriek De Bookmakers uitgebreid naar wat de bookmakers denken over de winstkansen van de 41 deelnemende landen (lees meer). Op zondag kijken we naar de top vijf. 
Victoria uit Bulgarije staat nog steeds op de eerste plek maar krijgt een nieuwe concurrent. Gjon's Tears, de artiest uit Zwitserland kon doorstoten naar een tweede plaats. Hierdoor zakken Litouwen en IJsland een plaatsje.

Onze plannen rond het Eurovisiesongfestival 2020

Zondag 15 maart is bij Eurosongland en 12Points.be ook het startschot voor de voorbereidingen voor het Eurovisiesongfestival. Zolang het Eurovisiesongfestival in Rotterdam doorgaat zal je elke dag kennis kunnen maken met één kandidaat in onze reeks The Road to Rotterdam (vanaf 16/03/2020), volgen we de bookmakers op de voet (op donderdag en zondag) en verblijden wij jullie met enkele nieuwe en vertrouwde reeksen rond het festival. Hou dus zeker onze website, Facebook, Twitter en Instagrampagina in de gaten.

Geen opmerkingen:

Bottom Ad [Post Page]

| Designed by Colorlib