Eurovisiesongfestival 2021

Eurovisiesongfestival 2020

Junior Eurovisiesongfestival 2020

Nederland op het Songfestival

Post Page Advertisement [Top]

Esc 2020Finland

12 punten voor Aksel Kankaanranta uit Finland.

Land| Finland
Kandidaat| Aksel Kankaanranta
Lied| Looking Back
Tekst & Muziek| Joonas Angeria, Whitney Phillips, Connor McDonough, Riley McDonough en Toby McDonough
Onze reeks The Road to..., waarin we alle kandidaten voor het Eurovisiesongfestival voorstellen komt er door de afgelasting van het festival dit jaar niet. Om toch de kandidaten wat te eren is er vanaf zondag 5 april de reeks 12 punten voor... We gaan dit in alfabetische volgorde doen en we zijn aanbeland bij Finland.
Na twee jaar van interne keuze voor de kandidaat en een open keuze voor het nummer werd dit jaar het oude UMK met verschillende kandidaten en nummers van onder het stof gehaald. Een vakjury selecteerde zes kandidaten met nummer die op zaterdag 7 maart het tegen elkaar opnamen in de finale van UMK 2020. Een internationale vakjury besliste samen met de kijkers dat Aksel Kankaanranta het land mag vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival met het nummer Looking Back.
Aksel Kankaanranta raakte in het najaar van 2017 bekend omdat hij deelnam aan de lokale versie van The Voice. Hij kon in dit seizoen tweede worden en zo werd zijn carrière gelanceerd. Zijn debuutsingle Jättiläinen werd een grote hit in Finland. Begin 2020 werd duidelijk dat Aksel één van de zes kandidaten is die kansmaakte om Finland te mogen vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival in Rotterdam. Hij kon de wedstrijd UMK winnen maar door de coronacrisis werd het festival afgelast. Of Aksel zal deelnemen aan het festival in 2021 is nog koffiedik kijken. YLE, de Finse openbare omroep zal volgend jaar een nieuwe editie van UMK organiseren. Aksel mag wel deelnemen met een nummer.
Elke dag stellen wij een kandidaat voor die zou deel hebben genomen aan het Eurovisiesongfestival 2020: 
Vandaag: Finland · Morgen: Frankrijk
Herlees: Albanië · Armenië · Australië · Azerbeidzjan · België · Bulgarije · Cyprus · Denemarken  · Estland · Finland

Geen opmerkingen:

Bottom Ad [Post Page]

| Designed by Colorlib