Eurovisiesongfestival 2021

Eurovisiesongfestival 2020

Junior Eurovisiesongfestival 2020

Nederland op het Songfestival

Post Page Advertisement [Top]

Esc 2020IJsland

12 punten voor Daði og Gagnamagnið uit IJsland.

Land| IJsland
Kandidaat| Daði og Gagnamagnið
Lied| Think About Things
Tekst & Muziek| Daði Freyr Pétursson
Onze reeks The Road to..., waarin we alle kandidaten voor het Eurovisiesongfestival voorstellen komt er door de afgelasting van het festival dit jaar niet. Om toch de kandidaten wat te eren is er vanaf zondag 5 april de reeks 12 punten voor... We gaan dit in alfabetische volgorde doen en we zijn aanbeland bij IJsland.
In IJsland werd de kandidaat voor het Eurovisiesongfestival gekozen via de wedstrijd Söngvakeppnin, een goede gewoonte in het land. In de twee halve finales brachten telkens vijf kandidaten hun inzending in het IJslands. De twee of drie finalisten kregen de kans om tijdens de finale van Söngvakeppnin hun nummer in het Engels te zingen. Daði og Gagnamagnið zong het nummer Think About Things en kreeg de meeste stemmen achter zich.
Daði og Gagnamagnið is een IJslandse band geleidt door Daði Freyr Pétursson. De band werd bekend in 2017 toen ze voor het eerst deelnamen aan de IJslandse voorronde voor het Eurovisiesongfestival. Ze werden toen tweede met Is this love?. Drie jaar later wagen ze opnieuw hun kans om IJsland te mogen vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival en slaagden deze keer wel om Söngvakkepnin te winnen. Door de coronacrisis werd het festival wel afgelast. RUV, de IJslandse openbare omroep liet nog niet in zijn kaarten kijken voor hun plannen voor het komende jaar.
Elke dag stellen wij een kandidaat voor die zou deel hebben genomen aan het Eurovisiesongfestival 2020: 
Vandaag: IJsland · Morgen: Israël
Herlees: Albanië · Armenië · Australië · Azerbeidzjan · België · Bulgarije · Cyprus · Denemarken  · Estland · Finland · Frankrijk · Georgië · Griekenland · Ierland · IJsland

Geen opmerkingen:

Bottom Ad [Post Page]

| Designed by Colorlib