Eurovisiesongfestival 2021

Eurovisiesongfestival 2020

Junior Eurovisiesongfestival 2020

Nederland op het Songfestival

Post Page Advertisement [Top]

Esc 2020Nederland

12 punten voor Jeangu Macrooy uit Nederland.

Land| Nederland
Kandidaat| Jeangu Macrooy
Lied| Grow
Tekst & Muziek| Jeangu Macrooy en Pieter Perquin
Onze reeks The Road to..., waarin we alle kandidaten voor het Eurovisiesongfestival voorstellen komt er door de afgelasting van het festival dit jaar niet. Om toch de kandidaten wat te eren is er vanaf zondag 5 april de reeks 12 punten voor... We gaan dit in alfabetische volgorde doen en we zijn aanbeland bij Nederland.
Het gastland voor het 65e Eurovisiesongfestival was door de winst van Duncan Laurence Nederland geworden. Al enkele jaren is de omroep AVROTROS die instaat voor het selecteren van de kandidaat én ook dit jaar was dit het geval. Via een interne selectie kwam het comité uit bij de zanger Jeangu Macrooy. Op vrijdag 10 januari werd het nieuws bekend gemaakt tijdens het NPO Radio1programma Humberto. Voor zijn inzending Grow was het wachten tot 4 maart.
Jeangu Macrooy is in de Surinaamse stad Paramaribo geboren op 6 november 1993. Hij is afkomstig uit een zeer muzikale familie en leert op zijn dertiende gitaar spelen. In 2014 verhuisd de zanger naar Nederland en gaat een muzikale samenwerking aan met producer/componist Perquisite. Jeangu Macrooy wordt bekend bij het grote publiek als hij door 3FM uitgeroepen wordt tot Serious Talent en zijn optredens bij De Wereld Draait Door. Vorig jaar deed hij ook mee aan het programma The Passion. Met twee succesvolle albums en meerdere uitverkochte clubtours laat hij zien wat voor stem hij heeft. 
Jeangu werd eind 2019 gevraagd om Nederland te vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival in 2020 maar door het coronavirus werd het festival afgelast. AVROTROS liet op de dag van de afgelasting al weten dan Jeangu Nederland mag vertegenwoordigen op het festival in 2021.
Elke dag stellen wij een kandidaat voor die zou deel hebben genomen aan het Eurovisiesongfestival 2020: 
Vandaag: Nederland · Morgen: Noord-Macedonië
Herlees: Albanië · Armenië · Australië · Azerbeidzjan · België · Bulgarije · Cyprus · Denemarken  · Estland · Finland · Frankrijk · Georgië · Griekenland · Ierland · IJsland · Israël · Italië · Kroatië · Letland · Litouwen · Malta · Moldavië · Nederland

Geen opmerkingen:

Bottom Ad [Post Page]

| Designed by Colorlib