Eurovisiesongfestival 2021

Eurovisiesongfestival 2020

Junior Eurovisiesongfestival 2020

Nederland op het Songfestival

Post Page Advertisement [Top]

Esc 2020Ierland

12 punten voor Lesley Roy uit Ierland.

Land| Ierland
Kandidaat| Lesley Roy
Lied| Story of my life
Tekst & Muziek| Lesley Roy, Robert Marvin, Catt Gravitt, Tom Shapiro
Onze reeks The Road to..., waarin we alle kandidaten voor het Eurovisiesongfestival voorstellen komt er door de afgelasting van het festival dit jaar niet. Om toch de kandidaten wat te eren is er vanaf zondag 5 april de reeks 12 punten voor... We gaan dit in alfabetische volgorde doen en we zijn aanbeland bij Ierland.
De Ierse openbare omroep RTÉ bleef een hele tijd stil rond zijn plannen voor het Eurovisiesongfestival in Rotterdam. Pas op donderdag 5 maart werd bekend dat Lesley Roy het land zal vertegenwoordigen met het nummer Story of my life.
Lesley Roy is een singer-songwriter uit Balbriggan in Dublin, Ierland. Ze begon haar carriere in 2006 toen ze een contract mocht tekenen bij een labelmaatschappij. Begin 2008 kwam haar debuutalbum Unbeautiful uit. Later legde de zangeres haar meer toe tot het schrijven van liedjes. Zo schreef ze liedjes voor Rihanna, Adam Lambert, Miss Montreal,... In het voorjaar van 2020 werd ze verzocht door de Ierse openbare omroep om een inzending te maken voor het Eurovisiesongfestival. Met Story of my life zou Lesley het land gaan vertegenwoordigen. Door de coronacrisis is het Eurovisiesongfestival afgelast. Het is nog niet bekend of Lesley Roy Ierland mag vertegenwoordigen op het festival in 2021.
Elke dag stellen wij een kandidaat voor die zou deel hebben genomen aan het Eurovisiesongfestival 2020: 
Vandaag: Ierland · Morgen: IJsland
Herlees: Albanië · Armenië · Australië · Azerbeidzjan · België · Bulgarije · Cyprus · Denemarken  · Estland · Finland · Frankrijk · Georgië · Griekenland · Ierland

Geen opmerkingen:

Bottom Ad [Post Page]

| Designed by Colorlib