Eurovisiesongfestival 2021

Eurovisiesongfestival 2020

Junior Eurovisiesongfestival 2020

Nederland op het Songfestival

Post Page Advertisement [Top]

Esc 2020Noord-Macedonië

12 punten voor Vasil uit Noord-Macedonië.

Land| Noord-Macedonië
Kandidaat| Vasil Garvanliev
Lied| You
Tekst & Muziek| Nevena Neskoska, Javier Lloret de Muller, Darko Dimitrov en Lazar Cvetkovski
Onze reeks The Road to..., waarin we alle kandidaten voor het Eurovisiesongfestival voorstellen komt er door de afgelasting van het festival dit jaar niet. Om toch de kandidaten wat te eren is er vanaf zondag 5 april de reeks 12 punten voor... We gaan dit in alfabetische volgorde doen en we zijn aanbeland bij Noord-Macedonië.
De Noord-Macedonische openbare omroep MRT liet in het najaar van 2019 weten dat de selectie voor het Eurovisiesongfestival volledig intern zou verlopen. Enkele weken later, op 15 januari kwam de omroep met het nieuws naar buiten dat Vasil Garvanliev het land zal vertegenwoordigen in Rotterdam. Zijn inzending You werd voorgesteld tijdens het avondnieuws van de omroep op zondag 8 maart.
Op de leeftijd van zeven jaar startte de zanger met zingen en nam hij ook deel aan verschillende muziekfestivals voor kinderen. Vier jaar later, toen was Vasil twaalf jaar verhuisde hij samen met zijn gezin naar de Verenigde Staten. Daar werd hij solist bij het kinderkoor van Chicago. In 2018 kwam de zanger terug naar Noord-Macedonië en lanceerde daar zijn carrière. Met drie succesvolle singles: Gjerdan, Patuvam en Mojata Ulica is hij een bekende naam in het land.
Ervaring met het Eurovisiesongfestival heeft de zanger ook al. Hij was namelijk één van de achtergrondzangers bij de inzending Proud in Tel Aviv.
Door het afgelasten van het Eurovisiesongfestival kan Vasil zijn inzending You dus niet brengen op het festival. MRT heeft nog niet gecommuniceerd of Vasil een herkansing krijgt in 2021.
Elke dag stellen wij een kandidaat voor die zou deel hebben genomen aan het Eurovisiesongfestival 2020: 
Vandaag: Noord-Macedonië · Morgen: Noorwegen
Herlees: Albanië · Armenië · Australië · Azerbeidzjan · België · Bulgarije · Cyprus · Denemarken  · Estland · Finland · Frankrijk · Georgië · Griekenland · Ierland · IJsland · Israël · Italië · Kroatië · Letland · Litouwen · Malta · Moldavië · Nederland · Noord-Macedonië

Geen opmerkingen:

Bottom Ad [Post Page]

| Designed by Colorlib