Eurovisiesongfestival 2021

Junior Eurovisiesongfestival 2021

Nederland op het Songfestival

Post Page Advertisement [Top]

Esc 2021NoorwegenZ

Vanavond| Vijfde halve finale Melodi Grand Prix.

De vijfde halve finale van Melodi Grand Prix 2021 zal vanavond plaats vinden. Vier kandidaten zullen strijden voor het ene ticket dat recht heeft op deelname aan de finale op zaterdag 20 februari 2021.

Kandidaten vijfde halve finale Melodi Grand Prix

Naast de vier kandidaten brengt ook de rechtstreeks gekwalificeerde Rein Alexander zijn nummer Eyes Wide Open.

De vier halve finalisten zullen vanavond geloot worden in twee duels. De winnaar van elk duel gaat door naar het gouden duel. In dat laatste duel wordt beslist wie de winnaar van de avond wordt en zo de plek in de finale heeft veroverd.

De vijfde halve finale van Melodi Grand Prix 2021 wordt live uitgezonden vanuit de H3 Arena in Fornebu. Ingrid Gjessing Linhave, Ronny Brede Aase en Kåre Magnus Bergh presenteren vanaf om 19u50 de show die te volgen via NRK1.

Noorwegen op het Eurovisiesongfestival.

In 1960 maakte de Noorse openbare omroep NRK zijn debuut op het Eurovisiesongfestival. Met bijna zestig deelnames kon Noorwegen er drie van winnen. De eerste overwinning dateert van 1985 met het duo Bobbysocks. Tien jaar later was het opnieuw een Noorse overwinning op het festival met het klassieke Secret Garden maar de grootste overwinning kwam er in 2009. In dat jaar werd het land vertegenwoordigd door Alexander Rybak en zijn nummer Fairytale. Op het vorige Eurovisiesongfestival, in Tel Aviv kon KEiiNO de meeste stemmen behalen bij de kijkers voor hun nummer Spirit in the sky. Helaas voor de Noren volgden de vakjury niet het advies van de kijkers en hierdoor strandde het trio op een 6e plaats.

Geen opmerkingen:

Bottom Ad [Post Page]

| Designed by Colorlib